Skiferie i Ötztal - Vinterferie Tyrol / Østrig


Geniessen Sie den Film auch in FULL HD Qualität (1080p).

GAISLACHKOGL-BANEN NYHED

Turen op på Gaislachkogl vil fremover foregå i to svævebaner, der arkitektonisk set hører til de mest spektakulære og teknisk set til de mest moderne af slagsen i Østrig.
Fra vintersæsonen 2010/2011 vil den nye Gaislachkogl-bane tages i brug.

I DALEN

Ud over at sikre driftssikkerhed, rejsekomfort og øget transportkapacitet lægger bjergbanen Sölden ligeledes vægt på at sætte sit arkitektoniske præg.

Arkitektfirmaet Johann Obermoser fra Innsbruck viser i sine udarbejdelser, at dette krav i høj grad bliver opfyldt. På dalstationen udgør et smalt stålskelet korpus på den aflange bygningsskal for lift-banegården, yderskallen består af en slidstærk og gennemsigtig plastfolie.
Stilistisk arbejder alle Gaislachkogl-banens tre nye stationsbygninger med lignende virkemidler. En fællesnævner er den harmonisk svungne bygningsform, i hvilken et stålskelet danner inderrummet, der igen er indkapslet i en plasthud.

Passagererne vil fremover blive ført op til påstigningsplatformen med rulletrapper, der befinder sig på bygningens side, eller med en elevator, hvilket bidrager til at forøge komforten betydeligt.

I MIDTEN

Bygningsværket ved Mittelstation (2.174 m) vil være af bemærkelsesværdige dimensioner. Således vil den tiltænkte udstigningsplatform befinde sig i den nuværende restaurants taghøjde.
For at komme fra Mittelstation til pisten kører man ned ad en stejl rampe - at tage tilløb med skistave er således ikke længere nødvendigt. Hvis man vil køre længere op, stiger man på 3-S-banen, der kører op på toppen. I selve stationsbygningen giver et 190 m² stort vindue en flot panoramaudsigt ud over Stubaier Alperne.
I kælderen indrettes helt nye værksteder og garager til de maskiner, der bruges på pisten.

VED BJERGET

Hidtil har man skullet tilbagelægge støtteafstande mellem Gaislachskogls Mittelstation og bjergstation på 750 meter. Fremover er den længste strækning mellem to støtter på 1200 meter!

4 støtter i det øvre område har indtil videre været nødvendige, hvorimod det i det nye 3-S-system kun er nødvendigt med tre. Liftene ligger i 3-S-system (=3-kabel-system) på to kabler og trækkes af et trækkabel. Passagererne stiger på ved den nuværende Mittelstation.

Grundet permafrost skal den nye bjergstation rykkes ca. 30 meter nordpå. Herved ændres også strækningen lidt. Dette har ingen betydning for den nuværende bjergrestaurant "Tre Milla" eller for BIG-3-platformen.

Efterlad kommentar

BYKORT

0

BESTIL BROCHURE

0

Ankomst

sölden locator

I dag

Max.

Min.

Vejrudsigt

mere
Sneforhold:
Skilifte: mere

Livecams